Kanapki z pastą z białej fasoli, awokado i innymi dodatkami


Kanapki, które składają się z trzech, czterech składników idealnie nadają się na leniwy sobotni poranek. Warto chociaż raz w tygodniu zwolnić na chwilę i przygotować coś pysznego, a jednocześnie zdrowego. Przy odrobinie kreatywności z kilku prostych składników możecie stworzyć istne dzieła sztuki kanapkowej. Najlepiej sprawdźcie sami. 

Kanapki z pastą z fasoli, awokado, ogórkiem, cebulą i roszponką.
  • Biała fasola z puszki 
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki 
  • Chleb wg upodobań - ja użyłem ciemnego pieczywa z ziarnami
  • Czerwon cebula
  • Ogórek
  • Roszponka, rukola lub kiełki, np. brokułu, ciecierzycy, fasoli, grochu, rzodkiewki ...
  • Awokado 2 sztuki
  • Sól i pieprz 
  •  
W miseczce przygotowujemy pastę z fasoli. W tym celu rozdrabniamy widelcem fasolę z puszki oraz mieszamy z oliwą z oliwek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pasta stanowi pierwszą warstę na kanapcę, na której układamy resztę składników jak na zdjęciu powyżej. Polecam jednak, trochę poeksperymentowac i stworzyć swoje własne kompozycje. Możecie również wyrzucić składniki, których nie lubicie (np. cebulę) lub dodać inne (np. rzodkiewkę). Smacznego

0 komentarze:

Prześlij komentarz