Napój rabarbarowy


Dziś w studio fotografowaliśmy surowe ryby. Domyślacie się pewnie, jaka woń towrzyszyła nam cały dzień. By zapomnieć o niemiłych zapachach, w drodze do domu kupiłem kilka łodyg rabarbaru, który podczas gotowania wydziela wspaniały aromat. Poniżej przepis na napój rabarbarowy, który nie tylko gasi pragnienie i smakuje wyśmienicie, ale również pozwala zapomnieć o niemiłych doznaniach węchowych.

Napój rabarbarowy 
  • Rabarbar 400g
  • Woda 500ml
  • Miód 100g
  • Starta skórka z cytryny lub limonki
  • odrobina cynamonu
Rabarbar myjemy i kroimy na kawałki. Do gotującej się wody wrzucamy skórkę z cytryny cynamon i miód. Gotujemy chwilę po czym wrzucamy rabarbar i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Napój przecieramy przez sito, odstawiamy do wystudzenia. Podajemy schłodzone.

0 komentarze:

Prześlij komentarz