Dziś w studio fotografowaliśmy surowe ryby. Domyślacie się pewnie, jaka woń towrzyszyła nam cały dzień. By zapomnieć o niemiłych zapachach, w drodze do domu kupiłem kilka łodyg rabarbaru, który podczas gotowania wydziela wspaniały aromat. Poniżej przepis na napój rabarbarowy, który nie tylko gasi pragnienie i smakuje wyśmienicie, ale również pozwala zapomnieć o niemiłych doznaniach węchowych.
Napój rabarbarowy
- Rabarbar 400g
- Woda 500ml
- Miód 100g
- Starta skórka z cytryny lub limonki
- odrobina cynamonu
Rabarbar myjemy i kroimy na kawałki. Do gotującej się
wody wrzucamy skórkę z cytryny cynamon i miód. Gotujemy chwilę po
czym wrzucamy rabarbar i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Napój
przecieramy przez sito, odstawiamy do wystudzenia. Podajemy
schłodzone.
0 komentarze:
Prześlij komentarz